Facebook

Idén már nem jár Csepelen a TESCO busz

2017.01.15. 08:00 csepelhirek

Azzal kezdte az újévet a Tesco, hogy megszüntette három ingyenes buszjáratát is. A cég változó lakossági szolgáltatásokra és a buszkihasználtságra hivatkozik, a környéken lakók közül viszont többen felháborodtak a lépésen. A három érintett áruház közül kettő Csepelen, egy pedig Angyalföld és Újpest határán van - míg utóbbihoz Újpest-Központ irányából továbbra is el lehet jutni az ingyenes járattal, addig a XXI. kerületiekhez csak a BKK járataival.  

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A kerületi oldalak vonatkozó bejegyzései alatt több hozzászólás is olvasható. Elég nagy feszültség alakult ki. Már azt is felvetették egyesek, hogy valószínűleg azért szűnnek meg a buszok, mivel a Tesco is megszűnik, és Walmart lesz helyette. A TESCO vezetősége mindezt tagadja, állításuk szerint nem megszűntetésben, hanem további terjeszkedésben gondolkoznak.

Nehéz helyzetben van itthon az, aki évekig ingyenesen biztosít valamit, aztán megszünteti, mert sokan úgy gondolják, nekik jár az a valami. Éppen ezért megkérdeztük a Tescót, milyen lépések előzték meg a döntést, illetve tervezik-e, hogy lakossági nyomásra visszaállítják a járatokat.

A cégtől a 24.hu megtudta, hogy folyamatosan felülvizsgálják az áruházaikat kiszolgáló ingyenes buszjárataikat és a hozzájuk tartozó útvonalat is. Az említett három viszonylatnál is ez történt: a buszkihasználtságot és a változó lakossági szokásokat is figyelembe véve arra jutottak, nem üzemeltetik őket tovább.

A változás január 1-jén lépett életbe, azoknak, akik továbbra is tömegközlekedéssel mennének el az említett áruházakba, azt tanácsolják, hogy

  • aTesco EXTRA Váci úthoz használják az ingyenes járatot Újpest-Központ felől vagy a BKK 122-es buszát, illetve a 3-as metrót;
  • a Tesco Csepelhez a BKK 38, 38A, 138, 238, 278-as buszaival menjenek.

(24.hu alapján)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr512125099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása